Pijnlijke nek en schouderspieren

Een veel voorkomende klacht is die van pijnlijke nek en schouderspieren. Door een verkeerde werkhouding, stress of andere oorzaken kunnen die spieren soms als gespannen kabels aanvoelen en veel pijn veroorzaken. Als er nu geen masseur in de buurt is of je hebt weinig tijd, kijk dan eens naar onderstaand filmpje. Zelfmassage voor nek en schouder is namelijk ook mogelijk en kan de klachten (tijdelijk) verlichten. Denk ook eens aan een andere werkhouding of instelling van je buro of stoel. Veel websites, zoals het ondernemersplein geven goede adviezen  over het inrichten van je werkplek. Ook de arbodienst van je bedrijf kan je hierbij ondersteunen.

Terugkerende pijn

Als de gespannenheid en pijn aanhoudt of vaker terug keert, adviseer ik je om toch een professionele masseur op te zoeken, of gewoon bij mij eens langs te komen in mijn holistische massagepraktijk te Amersfoort. Aandacht geven is immers begin van herstel en genezing!

Diepere reden

Misschien realiseer je je dat er een diepere reden is waarom jij je nek en schouderspieren zo aanspant. Is er is iets dat op jouw nek en schouders drukt? Waarom zet jij jezelf onder druk en zet je overal je schouders onder? Aandacht voor de verkrampte spieren geeft verlichting, schept ruimte en helpt je in te zien dat jijzelf ook de druk anders kan verdelen of dragen. Misschien is het jouw last helemaal niet en ben je geneigd ook die van anderen te dragen?

Zelfmassage voor nek en schouderspieren