Voetreflexzones

Met holistische massagetherapie van de voeten pas ik een Westerse therapievorm toe, gebaseerd op de eeuwenoude Traditionele Chinese geneeskunde. In de traditionele chinese geneeskunde wordt hiermee de gezondheid bevorderd en hierdoor worden ziektes voorkomen. Ons hele lichaam correspondeert met de zones op beide voeten. Als je drukpuntmassage uitvoert op de voeten stimuleer je  het zelf genezend vermogen van organen, spieren en het hele lichaam. Daardoor ontstaat een betere doorbloeding, energiedoorstroming en afvoer van afvalstoffen. Ook worden mogelijke blokkades opgeheven. Het gevolg is dat het lichaam op een natuurlijke wijze weer in balans komt. Voetreflexzone therapie draagt bij tot volledig herstel en helpt bij het voorkomen van ziektes.

Onderstaande kaart toont de voetreflexzones van de voet. Deze zones reflecteren de belangrijkste organen in jouw lichaam of delen daarvan. Voetreflexzone massage in de holistische kijk, maakt je meer bewust welke delen van je lichaam in onbalans zijn. Gevoeligheden aan je voeten kunnen  iets zeggen over innerlijke gevoeligheden, waardoor meer duidelijk wordt wat er misschien onderliggend met jou aan de hand is. Tijdens de aanraking brengt de masseur je aandacht naar je voeten. Bijkomend effect is dat je minder in je hoofd bent en meer aandacht krijgt voor je wezenlijk zelf, totale lichaam en geest.

Wat betekent het voor jou, dat je voeten je elke dag dragen en brengen waar je wilt zijn of juist weg laten gaan waar je niet wilt zijn?