Frank van den Essenburg

HOLOS massagetherapeut

“Diep geworteld in mijn eigen kracht, met hart en ziel, liefde geven aan mijzelf en aan anderen”

Wie ben ik ?

Na bijna 20 jaar werkzaam in de IT voelde ik de behoefte om meer verdieping te zoeken in mijn leven. Daarom besloot ik het roer drastisch om te gooien en antwoord te vinden op 3 belangrijke vragen: Wie ben ik en waar sta ik eigenlijk voor? Hoe goed ken ik mijzelf  en doe ik wel wat echt bij mij past?

Bij de school voor Leven en Werk (ITIP) heb ik vervolgens de 3-jarige opleiding gevolgd voor persoonlijke ontwikkeling om antwoord te vinden op deze vragen. Daar heb ik mogen ervaren dat leven vanuit mijn hart en ziel het allerbelangrijkste is wat ik wil in dit leven. Mijn verstand helpt zaken goed op een rij te zetten in het dagelijks leven. Maar mijn hart heeft lief, toont wat ik werkelijk wil en neemt de echt belangrijke beslissingen.

Sinds juni 2016 ben ik gediplomeerd Holistisch masseur en heb een gedegen jaaropleiding met HBO medische basiskennis gevolgd bij HOLOS , de academie voor massagetherapie te Utrecht. Eind 2019 heb ik de aanvullende 3 jarige opleiding tot HOLOS therapeut voltooid. Ik heb daarmee belangrijke stappen gezet in het luisteren en volgen van mijn innerlijk verlangen.

Door mijn persoonlijk pad heb ik een meerwaarde en specialisatie ontwikkeld voor mensen met levensvragen, burn-out klachten en  klachten rondom thema’s van zelfontwikkeling en ontdekken van de eigen ware natuur.

Mijn visie

“We think more than we can say. We feel more than we can think. We live more than we can feel. And there is much more still.” – Gendlin

Vanuit mijn holistische visie benader ik je als één geheel van lichaam, geest en ziel. Door bewust contact te maken met je lichaam stap je uit je hoofd en voel je wat er werkelijk aandacht nodig heeft.

Voelt je lichaam gespannen, week, open, dicht? Kan je jezelf überhaupt voelen? Je mag, zonder over jezelf te oordelen, naar binnen kijken en voelen hoe het werkelijk is. Durf jij aangeraakt te worden in je pijn, je irritatie? Je lichaam leren verstaan en luisteren naar dat wat ermee samen hangt? Hierdoor ontstaat rust en ruimte om beter zicht te krijgen op wat er misschien anders mag in jouw leven.

HART principe

Dit levensmotto, gaat over dat ik meer vanuit mijn HART mag leven.  Voor mij betekent dit:

  • Houden van mij zelf
  • Accepteren van mij zelf
  • Respecteren van mij zelf
  • Trouw zijn aan mij zelf

Ik hoop de wereld een beetje mooier te maken door mijn persoonlijke manier van werken. Ik heet je daarom van harte welkom in mijn praktijk. Lief mens, je bent het waard…..

Umoya Health holistische massage

PS. De naam Umoya komt uit het Zulu en betekent: wind, levenslucht, geest of ziel