Umoya Health holistische massage   HOLOS therapie

.

Wat is Holos therapie?

HOLOS therapie is gebaseerd op het uitgangspunt, dat veel lichamelijke klachten hun oorsprong vinden in onbalans tussen lichaam, geest en ziel. Leer je lichaam beter te verstaan. Luister serieus naar de signalen en klachten van je lijf, word bewust van aangeleerde reacties en lichaamshouding in situaties.  Als je daar meer aandacht voor hebt, kan het je helpen werkelijke dieper liggende oorzaken te vinden van jouw onrust, stress of fysieke klachten. Welke gedachten over overtuigingen leven in jou? Waar zet jij jezelf en je lichaam onder druk?

Bewust voelen van je lichaam

Bij een holos therapie-sessie hoeft er niets veranderd of weggemasseerd worden. Het is zoals het is en aanvoelt. Maar dat wil niet zeggen dat er niks verandert! Bewustwording en acceptatie van wat zich aandient aan gevoelens, gedachten of emoties tijdens of na de massage zet vaak al een verandering ten goede in werking. Door het lichaam aan te raken worden dus ook de geest en de ziel aangeraakt. Een holos massage geef ik met volle aandacht en zorg en gaat in een rustig tempo, zodat niet alleen het lichaam aangeraakt wordt maar ook de diepere lagen in jezelf.

Meer inzicht

Door deze specifieke lichaamsgerichte aanpak ontstaat er meer inzicht, herkenning van je eigen gedachtenpatronen en levensovertuigingen, waardoor er licht komt op dat wat jou werkelijk bezig houdt, waar je onder lijdt en wie je werkelijk ten diepste bent. Dit werkt bevrijdend en helend.

HOLOS therapie-sessie

Door de holistische kijk op gezondheid is HOLOS therapie een zinvolle aanvulling op een meer complementaire aanpak binnen de geneeskunde.

De sessies duren 75 minuten en zijn praktijk- en doelgericht; hierdoor zijn concrete resultaten vaak al na enkele sessies merkbaar. Gemiddeld zijn 5 á 6 sessies voldoende om je weer op weg te helpen. Het is gebruikelijk in het begin wekelijks af te spreken en na een aantal sessie’s kan de frequentie veranderd worden in om de 2 weken.

Een holos therapie-sessie bestaat uit 3 delen:

I. Intakegesprek (15-30 min)

In de eerste sessie start ik met een kennismaking en verkenning van jouw behoefte en klachten. Ik besteed aandacht aan jouw leven en wat jou daar in bezig houdt. Ook vraag ik naar eventuele bijzondere (medische) omstandigheden, die voor de massage van belang kunnen zijn. Bij vervolgsessies is de intake korter en ga ik in op wat je ervaren hebt na de eerste sessie, als inleiding voor vervolg.

II. Massage-sessie c.q. behandeling

Je krijgt een op jou afgestemde massage van ongeveer 60 minuten. Ik nodig je uit je lijf meer bewust te voelen en te ervaren wat de massage met jou doet, niet alleen fysiek, maar ook emotioneel, mentaal en op diepere nivo’s. Aanvullend kan hier verder middels een dialoog of coaching verder op in gegaan worden.

III. Afronding

Na afloop volgt een korte evaluatie van de ervaring en maak ik evt. een vervolgafspraak met jou.

Dialoog en oefeningen

Ter ondersteuning van de HOLOS massage en therapie werk ik tijdens sessies met dialogen en oefeningen:

meditatie-oefeningen

Body scan, bewegingsmeditatie

mindfulness oefeningen

Aandacht voor de 5 bouwstenen van ervaring: Lichaamssensaties, bewegingen van het lichaam, gedachten, emoties en waarnemingen van de 5 zintuigen

energetische oefeningen,

vanuit lichamelijke oefeningen ‘in je eigen lijf’ intenser ervaren hoe een situatie, houding of gedachte is.

chakra massage,

Door aanraking van de 7 energiecentra in het lichaam en daarbij stil te staan, ervaren wat op dat moment in deze centra voelbaar is, waar ze voor staan en jou te zeggen hebben.

holistisc pulsing,

Zachtmoedige manier om, via ritmische bewegingen en wiegen, de eigen levensenergie en stagnaties in het eigen lichaam te voelen, waarbij de kleding aan mag blijven

focussing

Focussen is aandacht geven aan iets van binnen dat nog vaag is en waarvan je toch kunt voelen dat het hoort bij iets in je leven. Als je bij dat ‘iets’ stilstaat op een vriendelijke, uitnodigende manier, krijgt het de kans zich te ontvouwen en zijn eigen verhaal te vertellen. Het wordt duidelijk waar het echt om gaat.

inzichten en aanpak vanuit sensorimotor psychotherapie

Sensorimotor Psychotherapy ® (SP) is een behandelvorm waarbij aandacht voor het lichaam en de dialoog allebei even belangrijk zijn. In de klinische praktijk heeft SP haar waarde bewezen bij het behandelen van psychotrauma, gehechtheidsproblemen en persoonlijkheidsproblematiek.