Frank van den Essenburg (1959)

“Diep geworteld in mijn eigen kracht, met hart en ziel, liefde geven aan mijzelf en aan anderen”

Wie ben ik en waarom ben ik massages gaan geven?

Na bijna 20 jaar werkzaam in de IT voelde ik de behoefte om meer verdieping te zoeken in mijn leven. Ik besloot het roer drastisch om te gooien en antwoord te vinden op 2 belangrijke vragen: Wie ben ik en waar sta ik eigenlijk voor? Bij de school voor Leven en Werk (ITIP) heb ik een 3-jarige opleiding gevolgd voor persoonlijke ontwikkeling om antwoord te vinden op deze vragen.
Tijdens deze opleiding heb ik mogen ervaren dat leven vanuit mijn hart en ziel het allerbelangrijkste is wat mij te doen staat in dit leven. Mijn verstand helpt me zaken goed op een rij te zetten en te regelen in het dagelijks leven. Maar er is ook een hart dat lief heeft en dat de echt belangrijke beslissingen neemt.

Ik houd van muziek en geef er ruimte en uitdrukking aan via gitaar en zang. Ook de stilte is mij lief en geeft mij ruimte om mijn hart en ziel te laten spreken. Ik ben mij meer bewust gaan worden van wat ik doe en wie ik werkelijk ben.

Met mijn handen kan ik iets creëren wat ik mooi vind, of repareren wanneer het stuk of gebroken is. Maar het zijn ook mijn handen, waarmee ik mensen liefdevol kan aanraken en diep contact mee kan maken. Ik heb mij daarom al enige jaren toegelegd op de serieuze beoefening van massage en veel ervaring opgedaan in de praktijk. Soms is het een helende en andere keer een troostende kracht, die door mijn klanten ervaren wordt. Ik breng je aandacht naar die plekken in je lichaam waar het nodig is.

Sinds juni 2016 ben ik gediplomeerd Holistisch masseur en heb ik een gedegen opleiding met medische basiskennis gevolgd bij HOLOS , de academie voor massagetherapie te Utrecht. Op dit moment verdiep ik mij in de therapeutische kant en volg de 3-jarige aanvullende opleiding tot holistisch massagetherapeut.

Ik heb daarmee belangrijke stappen gezet in het luisteren en gevolg geven aan mijn innerlijk verlangen en inmiddels belangrijke levensmotto of wapenspreuk:

“Diep geworteld in mijn eigen kracht, met hart en ziel, liefde geven aan mijzelf en aan anderen”

Ik hoop de wereld een beetje mooier te maken door mijn persoonlijke manier van masseren en heet je van harte welkom in mijn praktijk. Umoya Health holistische massage