Frank van den Essenburg – Holos massagetherapeut

“Diep geworteld in mijn eigen kracht, met hart en ziel, liefde geven aan mijzelf en aan anderen”

Wie ben ik ?

Na bijna 20 jaar werkzaam in de IT voelde ik de behoefte om meer verdieping te zoeken in mijn leven. Daarom besloot ik het roer drastisch om te gooien en antwoord te vinden op 3 belangrijke vragen: Wie ben ik en waar sta ik eigenlijk voor? Hoe goed ken ik mijzelf  en doe ik wel wat echt bij mij past?

Bij de school voor Leven en Werk (ITIP) heb ik vervolgens de 3-jarige opleiding gevolgd voor persoonlijke ontwikkeling om antwoord te vinden op deze vragen. Daar heb ik mogen ervaren dat leven vanuit mijn hart en ziel het allerbelangrijkste is wat ik wil in dit leven. Mijn verstand helpt zaken goed op een rij te zetten in het dagelijks leven. Maar mijn hart heeft lief, toont wat ik werkelijk wil en neemt de echt belangrijke beslissingen.

Sinds juni 2016 ben ik gediplomeerd Holistisch masseur en heb een gedegen jaaropleiding met HBO medische basiskennis gevolgd bij HOLOS , de academie voor massagetherapie te Utrecht.

Eind 2019 heb ik de aanvullende 3 jarige opleiding tot HOLOS therapeut voltooid. Ik heb daarmee belangrijke stappen gezet in het luisteren en volgen van mijn innerlijk verlangen en levensmotto:

“Diep geworteld in mijn eigen kracht, met hart en ziel, liefde geven aan mijzelf en aan anderen”

Door mijn persoonlijk pad heb ik een meerwaarde en specialisatie ontwikkeld voor mensen met levensvragen, burn-out klachten en  klachten rondom thema’s van zelfontwikkeling en ontdekken van de eigen ware natuur.

Mijn visie

Ik werk vanuit een holistische visie. Dat betekent dat ik je bekijk als één geheel. Dat houdt ook in dat ik niet alleen aandacht heb voor de klacht waarmee je komt of het deel van je lichaam, dat aandacht van je vraagt. Ik besteed ook aandacht aan jouw denkbeelden, gevoel, wereldbeeld, gedachten en overtuigingen.

HOLOS therapie is een prachtige respectvolle manier om je meer bewust te worden van wat in jou leeft. Voelt je lichaam gespannen, week, open, dicht? Kan je jezelf überhaupt voelen? Je mag, zonder over jezelf te oordelen, naar binnen kijken en voelen hoe het werkelijk is. Durf jij aangeraakt te worden in je pijn, je irritatie? Je lichaam leren verstaan en luisteren naar dat wat ermee samen hangt?

“We think more than we can say. We feel more than we can think. We live more than we can feel. And there is much more still.” – Gendlin

Zelfontdekking

Door gebruik van te maken van focussing van Gendlin en diverse (massage)technieken ondersteun ik  op jouw eigen weg naar zelfontdekking. Ik nodig je uit contact te maken met je lichaam en te (door)voelen wat het je zo graag wil zeggen. Wat of wie zit er op je huid, onder je huid? Wat ligt zwaar op je maag of drukt op je schouders?  Vaak weet je het al wel. Het dieper contact maken met je lichaam schept rust en ruimte om beter zicht te krijgen op wat er anders moet in jouw leven. Dat voelt onzeker en misschien angstig.  Hierdoor biedt het ook kansen om het roer om te gooien of te veranderen.

HART principe

Dit heeft me het inzicht gegeven, dat ik meer vanuit mijn HART mag leven.  Voor mij betekent dit:

  • Houden van mij zelf
  • Accepteren van mij zelf
  • Respecteren van mij zelf
  • Trouw zijn aan mij zelf

Ik hoop de wereld een beetje mooier te maken door mijn persoonlijke manier van werken. Ik heet je daarom van harte welkom in mijn praktijk. Lief mens, je bent het waard…..

Umoya Health holistische massage

PS. De naam Umoya komt uit het Zulu en betekent: wind, levenslucht, geest of ziel