Frank van den Essenburg (1959)

“Diep geworteld in mijn eigen kracht, met hart en ziel, liefde geven aan mijzelf en aan anderen”

Wie ben ik en waarom ben ik massages gaan geven?

Na bijna 20 jaar werkzaam in de IT voelde ik de behoefte om meer verdieping te zoeken in mijn leven. Ik besloot het roer drastisch om te gooien en antwoord te vinden op 2 belangrijke vragen: Wie ben ik en waar sta ik eigenlijk voor? Bij de school voor Leven en Werk (ITIP) heb ik een 3-jarige opleiding gevolgd voor persoonlijke ontwikkeling om antwoord te vinden op deze vragen. Tijdens deze opleiding heb ik mogen ervaren dat leven vanuit mijn hart en ziel het allerbelangrijkste is wat mij te doen staat in dit leven. Mijn verstand helpt me zaken goed op een rij te zetten en te regelen in het dagelijks leven. Maar mijn hart heeft lief en neemt de echt belangrijke beslissingen. Leven vanuit je HART staat bij mij voor:

  • Houden van jezelf
  • Accepteren van jezelf
  • Respecteren van jezelf
  • Trouw zijn aan jezelf

Mijn visie

Met mijn handen kan ik iets creëren wat ik mooi vind, of repareren wanneer het stuk of gebroken is. Maar het zijn ook mijn handen, waarmee ik mensen liefdevol kan aanraken en diep contact mee kan maken. Ik heb mij daarom al enige jaren toegelegd op de serieuze beoefening van massage en veel ervaring opgedaan in de praktijk. Soms is het een helende en andere keer een troostende kracht, die door mijn klanten ervaren wordt. Ik breng je aandacht naar die plekken in je lichaam waar het nodig is.

Ik masseer vanuit een holistische visie, wat betekent dat ik je als een geheel bekijk, dus niet alleen de klacht waar je mee komt, of een lichaamsdeel dat aandacht van je vraagt, maar ook naar je denkbeelden, je gevoel, je wereldbeeld.

Ik wil je ondersteunen op je pad naar zelfontdekking door te helpen je lichaam te (door)voelen, door de vinger op de zere plek te leggen en je lichaam uit te nodigen je te vertellen wat het zo graag wil zeggen. Wat of wie zit er op je huid, onder je huid? Wat ligt er zwaar op je maag, drukt op je schouders? Je voelt dat het anders moet in jouw leven en dat voelt onzeker en misschien angstig.

Sinds juni 2016 ben ik gediplomeerd Holistisch masseur en heb een gedegen opleiding met medische basiskennis gevolgd bij HOLOS , de academie voor massagetherapie te Utrecht.

Eind 2019 voltooi ik de 4 jarige opleiding tot HOLOS massagetherapeut. Ik heb daarmee belangrijke stappen gezet in het luisteren en gevolg geven aan mijn innerlijk verlangen en inmiddels belangrijke levensmotto of wapenspreuk:

“Diep geworteld in mijn eigen kracht, met hart en ziel, liefde geven aan mijzelf en aan anderen”

HOLOS massagetherapie is een prachtige, respectvolle manier om je bewust te worden van dat wat in je leeft. Voelt je lichaam gespannen, week, open, dicht, kan je jezelf überhaupt voelen? Je mag, zonder jezelf te veroordelen, eens naar binnen kijken en voelen hoe dat is voor jou. Wil jij aangeraakt worden in je pijn, je irritatie? Wil je je lichaam leren verstaan en dat wat ermee samen hangt?

Ik hoop de wereld een beetje mooier te maken door mijn persoonlijke manier van masseren en heet je van harte welkom in mijn praktijk. Umoya Health holistische massage

PS. De naam Umoya komt uit het Zulu en betekent: wind, levenslucht, geest of ziel